Reclama

Prima pagina

Review aparat dentar cu safir
Asa cum va-ti dat deja seama din titlu, subiectul acestui blog sunt peripetiile prin care am trecut...si inca mai trec, purtand aparat dentar fix. Am ales sa scriu despre acest subiect pentru ca, inainte de a avea aparatul am citit si eu nenumarate bloguri, posturi pe diverse forumuri, articole medicale...cam tot ce am gasit pe aceasta tema. 

Si, desi am gasit cam 90% din ceea ce ma interesa, au fost si informatii pe care nu le-am gasit nici in ruptul capului. Asa ca acum, la o zi de la montarea aparatului, am pornit acest jurnal de bord care, sper sa ofere informatii utile si cat mai complete celor care au nevoie de aparat dentar fix, dar abia sunt in faza de cercetare.


Voi incepe cu lucrul cel mai frustrant (cel putin asa a fost pentru mine...). Dupa ce te-ai hotarat sa-ti pui aparat dentar, stii cu aproximatie cat te costa, de care vrei (metalic, ceramic, safir sau lingual), urmeaza sa gasesti o clinica, dar mai ales un medic ortodont bun. Asa ca, daca nu ai prieteni sau rude purtatoare de asemenea bijuteri in gurita, care sa-ti recomande (sau dimpotriva, sa-ti spuna pe cine sa eviti!) un medic bun, faci ce face toata lumea: cauti cu disperare pe internet! 

Citesti povesti de succes, bloguri, postari pe forumuri cu subiecte dedicate...si cate si mai cate! Poate vei avea mai mult noroc decat mine! Eu n-am prea gasit recomandari. De multe ori, gaseam postari de genul: "Dr. la care merg eu e super!!!....Il/O recomand cu incredere!"....si pauza...fara nume, fara date de contact....Dupa care urma o pleiada de postari care cereau, evident, informatii despre minunatul doctor. Vreo 10 postari mai tarziu, revenea si cel/cea care a facut recomandarea cu o replica de genul: "Fetelor, v-am dat informatiile pe PM, ca sa nu zica lumea ca-i fac reclama!"...La vederea acestui mesaj, deja te dezumflai pe jumatate, iar cand vedeai ca trebuie sa-ti faci cont ca sa poti sa ceri si tu informatiile pe PM, te dezumflai de tot.


Alt gen de recomandari, sun cele de genul telefonului fara fir, jucat in copilarie. Tu intrebi, de exemplu, pe un forum unde se discuta fix despre aparatul dentar, daca-ti recomanda cineva un dr. bun in Bucuresti. Si primesti raspunsuri de genul: "Eu n-am probleme cu dintii, dar sora prietenului meu are un  amic care poarta aparat, da' nu stiu de care...Daca vrei, pot sa intreb?", "Eu nu sunt din Bucuresti, dar pot sa-ti recomand pe cineva in Iasi/Cluj/Timisoara..." sau, cel mai amuzant, "Nu inteleg de ce vreti sa va supuneti la asemenea torturi? Lasati-va dintii asa cum vi i-a dat Dumnezeu, ca frumusetea vine din interior!"

Dupa ce-am pierdut vremea citind raspunsuri care nu m-au ajutat cu nimic, am trecut la planul B. Indiferent de ce faci e bine sa ai un plan de rezerva. Asa ca am cautat, tot pe "Sf. Net", clinici din Bucuresti care ofera tratament ortodondic. Dupa aceea, le-am selectat doar pe acelea care aveau preturi accesibile (din punctul meu de vedere!). Eu am vrut aparat Safir (cu braketi transparenti), asa ca a fost si acestabun criteriu de selectie. Intr-un final au ramas doar doua clinici. Atunci am inceput sa caut pareri despre cele doua. Si-am cautat mult si bine....Nimic! Nici de bine nici de rau! Am oftat! M-am consolat singura: No news is good news! M-am gandit ca daca dadeau chix, tot se gasea unu' sa se planga, ca deh...cand vine vorba sa ne plangem, ne pricepem toti!

Trebuia totusi sa gasesc un criteriu de departajare. Pretul ar fi fost un criteriu bun. Aparatul pe care il voiam, costa 2500 ron la clinica A, si 3500 ron la clinica B. 1000 ron, e un criteriu suficient, nu credeti? Clinica B insa, este muuuuult mai aproape de mine, iar clinica A e in celalalt capat al Bucurestiului. Mmmm....distanta nu e la fel de importanta ca pretul. Totusi, Clinica B avea poze pe site cu cazuri rezolvate...poze de inainte si dupa. Clinica A...pauza.
Pentru ca aveam deja concediul planificat, voiam numaidecat sa stiu cat dureaza de la consultatia initiala si pana la montarea aparatului (clinicile nu au aparatul pe stoc, trebuie sa faca comanda, nu stiu de unde il aduc, cat dureaza, etc). Voiam sa stiu asta pentru ca, dupa ce citisem orice material pe aceasta tema, stiam ca dupa montarea aparatului, e o perioada de acomodare de cca. 2 saptamani, si nu voiam sa ma prinda perioada asta in concediu. 

Asa ca in functie de raspunsul primit, urma sa decid daca imi monez aparatul acum, sau dupa concediu. Ama trimis aceasta intrebare la ambele clinici. Doar una mi-a raspuns. Prompt! Clinica B, departe de mine, dar cu preturi mult mai bune. Raspunsul a fost o saptamana (daca nu am alte probleme: carii extractii, etc). Ca sa economisesc timp, i-am intrebat ce radiografie imi trebuie, ca sa vin cu ea la consultatie. Mi-au raspuns la fel de prompt. Am sunat sa-mi fac programare. In ziua urmatoare am fost si mi-am facut radiografiile. Apoi am fost la consultatie. Din fericire, nu a fost nevoie de extractii sau alte interventii, doar un detartraj + periaj profesional, care se face oricum inaintea montarii unui aparat fix. 

O saptamana mai tarziu, mi s-a montat aparatul. Asta a fost ieri.
Referitor la clinica si medicul ortodont, nu am decat cuvinte de lauda. Apreciez transparenta (pe site-ul lor gasesti toate informatiile de care ai nevoie, inclusiv un configurator de preturi) si modul proactiv de comunicare (am comunicat de 2-3 ori pe mail pana cand ne-am vazut fata-n fata!).

Si pentru ca nu vreau sa va mai tin in suspans, am sa va dau datele de contact ale clinicii. Totusi, pentru a nu exista nici o neintelegere, tin sa mentionez ca aceasta nu este o reclama, nu sunt afiliata in nici un fel clinicii si nu am nici un castig daca ii recomand.
Acestea fiind spuse, clinica la care am fost se numeste Cris Smile .http://cris-smile.ro/, iar medicul ortodont este Dr. Andreea Negru. Recomand cu incredere!

Comentarii

  1. Salut,
    am gasit blogul tau intamplator, cautand informatii pe internet despre aparate dentare. Si eu port aparat, am deja aproape 4 luni de cand il am, iar ieri am initiat un blog cu aceasi profil ca si al tau. Sper ca, la fel ca al tau, sa fie un loc de unde cei care au intrebari sa gaseasca raspunsuri si unde sa poata pune intrebarile pe care le au pe suflet. Daca vrei sa vizitezi blogul, sa te alaturi comunitatii ZambetMetalic si sa pui intrebari sau sa oferi sfaturi, "usa" e deschisa aici http://zambetmetalic.wordpress.com/

    Cu drag,
    Zambet Metalic

    RăspundețiȘtergere
  2. buna, foarte bune informatiile...eu maine o sa fiu fericita sau nefericita :) posesoare a unui ap safir, am 27 de ani si acum m am decis deaorece nu am alta sansa...sper sa nu fie asa rau cum imi imaginez...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu ma duc tot la Andreea Negru. Prietenii imi spun ca nu are experienta, fiindca este foarte tanara,de varsta noastra chiar :) , dar dc esti multumita de ea, o sa incerc si eu! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer, si eu am avut emotii tot din pricina varstei, care implica o experienta nu prea vasta, dar nu am nici un regret. In nici un moment nu mi-a lasat impresia ca nu stie ca face, iar rezultatele deja se vad. E adevarat ca atunci cand mergi la un medic tanar iti asumi un risc, dar in cazul meu am avut noroc. Cumnata mea are aparat de vreun an de zile pus in Iasi de un dr. renumit si nu este foarte multumita pentru ca uneori dr. este foarte ocupata, sau plecata din tara si o cheama la activari la 5-6 saptamani (s-a intamplat de cateva ori, nu tot timpul) ca nu are timp altfel. Deci exista si reversul medaliei! Multa bafta cu tratamentul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, si eu am lucrare la Cris Smile, in desfasurare, Dr. meu este D-na Stanisteanu Andreea, la fel, sunt foarte multumit. Intradevar, este o echipa relativ tanara, dar lucreaza bine, ofera bonuri fiscale la toate lucrarile, ofera si reduceri daca este lucrare mare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte bine punctat!! De saptamani intregi ma chinui sa aflu ceva informatii pe net, sa-mi recomande cnv un medic ortodont bun si...pauza! ma lovesc de aceleasi raspunsuri cum ai punctat tu mai sus...da cel putin acum am gasit un raspuns exact...o sa incerc si eu la acest medic, sper sa fie cu succes...Vad ca a trecut cv timp de cand ai postat si ma intrebam oare cum a iesit? a fost ok pana la capat? deci complet multumita de acest medic? :O

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Nicole. A trecut aproape un an de cand mi-am scos aparatul si sunt in continuare multumita de rezultat. Nu am mai postat nimic pentru ca nu s-a schimbat nimic. Dintii s-au corectat frumos (la ultima postare am pus poze inainte/dupa) si au ramas asa. M-am dus la control la 3 luni dupa scoaterea aparatului, apoi la 6 luni ...si totul e in regula. Port aparatul de contentie in continuare in fiecare noapte, dar daca nu-l port o noapte sau doua nu se intampla nimic (s-a intamplat sa plec un weekend si sa uit retainerul acasa, iar cand m-am intors si l-am pus a intrat la fel de usor ca inainte. Daca ar fi migrat dintii un pic, ar fi intrat mai greu.) . Multa bafta!...si daca mai ai intrebari iti raspund cu placere.

      Ștergere
  7. Multumesc mult pt raspuns :) urmeaza sa ma duc sapt viit. la control sa vad ...dar stiu ca inainte de aparat va trebui sa mai scot inca 2 molari de minte inclusi :( ...am scos 2 de jos si ii mai am si pe cei de sus, eu tot sper sa-mi pot pune aparat fara sa-i mai scot pe aceia desi sunt f slabe sansele dar trauma prin care am trecut acum ctv luni ma face sa dau inapoi...Sper sa fie bine, o sa ma duc la acelasi medic la care ai fost si tu sa fiu sigura :D Mult succes in continuare si multumesc pt raspuns! :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-am pus si eu aparat dentar la aceasta clinica dupa recomandarile de mai sus.. Adevarul e ca pretul unui aparat dentar din safir nu este foarte mic(in nicio alta parte) si pe langa asta mai trebuie sa platesti si "controlul de specialitate" de fiecare data cand te cheama.. nu mi se pare corect sa scoti bani din buzunar doar pentru ca se uita in gura ta.. serviciile trebuiau incluse in pretul aparatului! Dar asta e Romania, fiecare isi face regulule!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe parcursul blogului am povestit ce se intampla la controalele lunare. Nu stiu ce ti-a lasat impresia ca doar se uita in gura ta. La mine aceste controale durau cca. jumatate de ora, timp in care imi schimba arcul, modulele, etc.

      Ștergere
  9. Buna, si eu port aparat metalic de aproape 4 luni si pot spune ca diferentele sunt majore dintii s-au aliniat aproape complet au mai ramas doar spatiile dintre ei sa se corecteze. La mine tot 1 an mi s-a spus ca o sa port aparatul. La tine cum mai e s-a mai intamplat ceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu s-a mai intamplat nimic. Dintii sunt in continuare drepti. Nu am nici un regret ca am purtat aparatul. Cred ca a fost una din cele mai buna investitie pe care am facut-o. Din cate tin minte, si la mine spatiile au fost ultimele care s-au corectat.

      Ștergere
  10. Nu a pomenit nimeni daca exista durere si disconfort la purtare! Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e doar prima pagina, de prezentare. Daca citesti mai departe, afli si despre discomfort. Dupa atatia ani, sincer nu mai tin minte daca m-a durut. Parca a fost un discomfort o vreme. Gasesti povestit pe indelete in pagina urmatoare.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Reclama

Postări populare de pe acest blog

Concluzii dupa demontarea aparatului de safir

Review aparat dentar mobil Myobrace pentru copii