Reclama

Review dus bucal AEG MD 5503

Dus bucal AEG MD 5503

Am cumparat aparatul de pe www.quick24.ro. Desi comanda a fost prelucrata repede si a fost preluata de curier a doua zi, la mine a ajuns in mai bine de o saptamana. Firma de curierat cu care lucreaza quick24 este TCE holding, si din cate am vazut sunt multi care se plang de "promptitudinea" lor.

Chiar si cu aceasta intarziere am aparatul de vreo luna, timp in care l-am folosit zilnic asa ca pot face un review competent, zic eu.


Iata ce zice producatorul:

Irigatorul bucal MD550 de la AEG-Electrolux (Germania) 

Prezinta o fiabilitate tipic germana, o putere a jetului reglabila, 4 canule reglabile cu doua tipuri de jet, cod de culoare pentru fiecare. Garantie 12 luni. Irigatorul oral indeparteaza resturile alimentare ce intretin placa bacteriana. Curata eficient zonele greu accesibile de sub puntile dentare, din jurul bracketilor si coroanelor si din spatiile subgingivale si interdentare.

Dus bucal AEG MD 5503


Ce spun eu:
Intr-adevar curata foarte bine. Il folosesc dupa ce ma spal pe dinti si dupa folosire periutei inerdentare si uneori vad cum mai cad resturi de mancare, care altfel ar fi ramas intre dinti. La inceput, imi sangerau destul de tare gingiile, chiar cu presiunea jetului data la minim. Acum nu mai sangereaza tot timpul, sau foarte putin. Probleme cu sangerarea gingiilor am avut dintodeauna, nu au legatura cu aparatul. 

Oricum, dupa folosirea dusului bucal imi simt gura mai curata. Cam ca atunci cand vii de la dentist dupa un detartraj si un periaj profesional. Sa nu ma intelegeti gresit, dusul bucal nu inlatura tartrul, dar poate preveni formarea acestuia prin curatarea depozitelor de placa, mai ales sub gingii intre dinti. 

Intr-adevar, curata foarte bine. Nu pot face comparatie cu aparate mai scumpe gen Oral B sau Waterpik, pentru ca nu le-am incercat, dar pot spune ca aparatul de la AEG este bun si face ceea ce promite. Eu inca il folosesc cu jetul la minim pentru ca altfel mi se pare prea puternic.

Uneori, in apa pe care o pun inrezervor amestec si 2 lingurite de bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu are proprietati bactericide si ajuta la igienizarea cavitatii bucale. Dar pentru ca nu se dizolva in intregime, amestec apa cu bicarbonatul mai intai intr-un pahar si apoi torn lichidul in rezervorul irigatorului. Intotdeauna am grija ca apa sa fie calduta, nu-mi place senzatia de rece la dinti. Atunci cand folosesc si bicarbonat, dupa ce am terminat solutia clatesc bine rezervorul si mai pun cam 100 ml apa curata, dupa care pornesc irigatorul la presiune maxima si il las sa "irige" chiuveta pana se goleste rezervorul. Astfel ma asigur ca nu au ramas cristale de bicarbonat pe traseu.

Pana acum nu am gasit nici un minus la acest aparat. Atata doar, ca atunci cand il folosesti trebuie sa tii gura inchisa, sau semi-inchisa (in nici un caz nu ca atunci cand te speli pe dinti!) pentru ca altfel stropesti peste tot prin baie. Dar asta e valabil pentru orice dus bucal, indiferent de marca.

Cam asta e tot ce-mi trece prin cap sa scriu despre acest aparat acum. Daca mai apare ceva pe parcurs, fie voi edita acest post, fie voi face unul nou. Oricum, daca aveti intrebari sau curiozitati, astept mesajele voastre. De asemenea, daca aveti alte modele sau marci de irigatoare bucale, astept parerile voastre. Sa facem schimb de experiente!

P.S. Am cumparat de la quick24 pentru ca avreau pretul cel mai mic, 149 ron. In alte parti il gasiti la peste 200 ron. Desi TCE au intarziat livrarea si am dat telefoane peste telefoane, nu-mi pare rau.




Comentarii

  1. as avea o intrebare: unde gasesti rezerve pt aparat?

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am idee, probabil la magazinele care vand astfel de aparate. Daca nu au pe stoc, poti intreba daca nu aduc la comanda. Aparatul vine echipat cu 4 canule.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu va recomand dusul bucal Waterpik.
    Gasiti site-ul importatorului aici : www.dent-a-america2000.ro

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Reclama

Postări populare de pe acest blog

Concluzii dupa demontarea aparatului de safir

Review aparat dentar mobil Myobrace pentru copii