Reclama

Review periuta de dinti electrica ORAL-B Pro 5000

Oral B Pro 5000
Add caption
De data aceasta vreau sa va povestesc despre periuta de dinti electrica Oral B Pro 5000. Am aceasta periuta de aproximativ un an si jumatate si o folosesc zilnic. 


Dupa doar cateva zile de cand am inceput s-o folosesc am remarcat ca dintii mei sunt mai albi. Nu pot face comparatie cu alte modele de periuta electrica pentru ca nu am avut altele inainte, asadar compar cu periajul cu periute obisnuite, manuale. 


Inainte de periuta electrica, am folosit multa vreme periuta de dinti Colgate Slim Soft. Mi-a fost recomandata de medicul ortodont si mi-a placut asa de mult incat nu am mai incercat altceva pana cand am primit cadou periuta electric Oral B Pro 5000. Pentru cei care nu au citit si alte articole de pe acest blog, am purtat un aparat dentar timp de mai bine de un an si sufar de boala parodontala. 

Asta inseamna ca gingiile mele s-au desprins de dinti, formand ca niste buzunare in care pot ramane tot felul de resturi. Am mentionat acest lucru pentru ca igiena dentara este foarte importanta pentru mine, altfel risc sa pierd dinti sanatosi.  

Revenind la periuta, aceasta vine echipata cu 4 capuri de curatare diferite (normal, pentru dinti sensibili, pentru albire si pentru curatatre inter-dentara ), un incarcator wireless, un smart guide wireless si o trusa de calatorie in care incape manerul si doua capte. 
Oral B Pro 5000

Pentru informatii despre pret sau modele similare disponibile, puteti afla mai multe detalii aici

Faptul ca are acumulator inseamna ca nu trebuie sa mai ai grija bateriilor. Pentru o incarcare optima este recomandat sa lasi periuta in suportul de incarcare timp de  10-12 ore. Daca ai priza in baie este perfect, daca nu o poti incarca oriunde. La un periaj de 2 minute, de doua ori pe zi, acumulatorul ma tine aproape doua saptamani. Asta inseamna ca poti pleca cu ea in concediu fara sa fie nevoie si de incarcator. O data la sase luni este bine sa lasi periuta sa se descarce complet pentru a evita diminuarea capacitatii acumulatorului.

Aceasta periuta are 5 moduri de spalare presetate, compatibile cu capurile aferente. Poti schimba oricand modul de curatate de la un buton de pe maner. 

  1. Capul clasic, rotativ, probabil cel mai folosit dintre toate. Inconjurand individual dintii, se obtine o curatare atat la exterior cat si printre dinti, amanunt care faciliteaza imbunatatirea sanatatii gingiilor.
  2. Capul de curatare pentru dinti sensibili. Perii acestui cap au o miscare mai putin abraziva in comparatie cu celelalte rezerve. Astfel se va reduce sensibilitatea dentara, iar problemele gingivale se vor diminua. Se recomanda ca acest cap sa fie folosit cu modul pentru dinti sensibili.
  3. Capul pentru albirea dintilor. Acesta este prevazut cu o membrana cauciucata care faciliteaza curatarea smaltului indepartand petele cauzate de sucuri, cafea sau alte alimente care pateaza dintii. Rezultatele vor aparea in primele doua saptamani de utilizare. Se recomanda folosirea cu modul de albire.
  4. Capul de curatare interdentara. Pe langa perii normali pe care ii intalnesti la orice cap de periere, acest model mai vine si cu 4 lamele conice de cauciuc, mai lungi decat perii, care sunt flexibile si ajuta la indepartarea resturilor de mancare din spatiile interdentare.



Periuta este dotata si cu un senzor de presiune. Astfel, un semnal luminos rosu va  va avertiza in momentul in care periajul se face mult prea dur, detaliu care conduce la indoirea perilor si la afectarea zonelor gingivale.

Smart guide-ul pe care l-am mentionat in descriere este un dispozitiv cu afisaj care comunica wireless cu periuta de dinti si care trebuie tinut in baie, la vedere (vine cu un sistem de prindere si poate fi lipit pe oglinda, sau pus pe marginea chiuverei). Cand nu este folosit afiseaza ora. 

La pornirea periutei, se declanseaza un cronometru. La fiecare 30 secunde periuta face o pauza de 1 secunda si avertizeaza sonor pentru a schimba cadranul de curatare. Se recomanda un periaj de 2 minute pentru o curatare eficienta. Pentru motivatie, daca nu opresti periuta mai devreme, primesti stelute si un smiley face (sau dimpotriva, o fata trista daca te-ai oprit prea repede). Tot pe smartguide se afiseaza cand schimbi modul de curatare.




Comentarii

  1. Congratulation for the great post. Those who come to read your Information will find lots of helpful and informative tips. Periuta de dinti electrica

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Reclama

Postări populare de pe acest blog

Concluzii dupa demontarea aparatului de safir

Review aparat dentar mobil Myobrace pentru copii